
Необходими продукти:
2 ч.ч.брашно
450 г тиквички
1 ч.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
6 с.л. меко краве масло
1/2 ч.ч. орехи
2 яйца
1/4 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. сол+сол за тиквичките
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите и ги счукайте на едро. Настържете тиквичките с ренде, сложете им малко сол и ги оставете да се отцедят добре от водата.
Това е най-важната част и от нея зависи дали ще получите хубав хляб накрая. Дехидратирайте ги много добре, изцеждайте ги, попивайте с кухненска хартия и т.н.
След като тиквичките са готови, можете да започнете да правите тестото. Смесете всички сухи съставки, после добавете една по една и останалите продукти и разбъркайте много добре, докато всичко се смеси идеално. За да получите баланса между сол и захар, който искате, опитайте леко с пръст сместа и си добавете още от желаното количество сол или захар.
Може да сложите и натрошено сирене или настърган кашкавал. Намаслете много добре подходяща тава, поръсете я с брашно и изсипете сместа.
Хлябът се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна. Необходимото време за печене е около 1 час на средния рафт на фурната. Следете хляба и внимавайте да не изгори. Нарежете го след като изстине напълно.