Необходими продукти:
16–20 филии бял тостерен хляб
600 г пасирани домати (от консерва)
375 г сирене „Моцарела“ (на топки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
2 стръка босилек
1 ч. л. риган (+ за поръсване)
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се овкусяват със зехтина, ригана, сухия чесън, захарта, сол и черен пипер.
Моцарелата се настъргва на едро ренде.
Хлябът се намазва леко със зехтин.
Филийките се подреждат плътно една до друга по стените и дъното на форма за торта с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
Налива се от доматения сос, поръсва се с моцарела, следват хляб, сос, моцарела и така, докато свършат продуктите.
Завършва се с моцарела и се поръсва с риган.
Пече се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се леко да се охлади.
Поръсва се с накълцан босилек и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица