300 г брашно
50 мл прясно мляко
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1/2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. суха мая
1/2 ч.л. сол
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка пресен кориандър
1/4 връзка див лук
Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното със солта и захарта. Добавете нарязаните на ситно магданоз, кориандър и див лук.
Разтворете маята в млякото и сипете към брашното.
Налейте 120 мл вода, оцета и олиото. Върху набрашнен плот замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
Разделете тестото на 8 части и оформете топки.
Разточете леко всяка топка. Прегънете на две и оставете хлебчетата да втасат.
Поставете всяко хлебче върху парче хартия за печене, за да не се залепват и да се извадят по-лесно, когато са готови.
Поставете хлебчетата в съд за готвене на пара за около 8 минути. Извадете ги с помощта на хартията. По същия начин пригответе и останалите.
Съвет:
Когато оформите питките, може да ги намажете с олио, за да не се слепват като се прегъват.
Още полезни съвети:
Как се прави: Хляб с вино и орехи
Да си направим хляб със семена