4 яйца
150 г малини (+ за сервиране)
150 г сирене „Рикота“
80 г брашно
50 г кристална захар
150 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
4 с. л. краве масло
2 с. л. пудра захар (+ за поръсване)
1 щипка сол
1 ванилия
кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
В тиган с незалепващо покритие се слага половината масло и се загрява във фурна на 200 градуса, с вентилатор.
Яйцата се разбиват с млякото. Прибавят се кристалната захар, половината рикота, брашното, ванилията, солта, останалото масло, предварително разтопено, настърганата лимонова кора и отново се разбива.
Тестото се излива в горещия тиган. Поръсват се малините и палачинката се пече около 20 минути.
Сметаната и останалата рикота се разбиват с пудрата захар.
Палачинката се сервира с малини и сместа с рикота. Поръсва се с пудра захар и се поднася.
И още вкусни предложения:
Шоколадови палачинки за закуска
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Сладко суши от палачинки
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Дантелени палачинки
Палачинкова торта
Палачинки с кус-кус за вечеря