Филии с домати на фурна

Филии с домати на фурна

3.33 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • хляб стар - 8 филии - 0.40 лв
  • сирене - 200 гр - 2.00 лв
  • кашкавал - 100 гр - 2.25 лв
  • домати - 4 бр - 2.27 лв
  • масло - 50 гр - 1.32 лв
  • магданоз - 7 стръка - 1.29 лв
  • шарена сол на вкус

Жените може и да са ненадминати по изобретателност в кухнята, но тази рецепта за филии с домати на фурна е нагледно потвърждение, че мъжкият кулинарен гений е неповторим, казват от Mate Kitchen. Тя е олицетворение на универсалността – става и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Нарекохме я филии с домати на фурна, но преспокойно може да мине и за мъжка пица, пица от хляб и още други от този род.

Тя се приготвя лесно и бързо и не изисква специално пазаруване. Още по-малко пък специални умения, което я прави подходяща и за начинаещи кулинари или пък гладни тийнейджъри. Прави се с най-елементарни продукти, които се намират вкъщи – стар хляб, домати, сирене, кашкавал. Става по-вкусна с тостерен хляб, защото филийките са тънки и имат рехава структура. За предпочитане е да вземете бял, защото пълнозърнестият и ръженият имат по-груб вкус. За да бъдат сочни нашите филии с домати, ги намазахме щедро с масло от двете страни.

Комбинацията от магданоз, сирене и домати дава онзи типично български вкус. Ако не ви е достатъчен, поръсете и малко шарена сол. Много е възможно филиите с домати да ви върнат в летата, когато прекарвахте ваканцията на село при баба и дядо. Там простичкото, непретенциозно готвене с „каквото има“ раждаше незабравими шедьоври, нали.

Когато излезете от това емоционално отклонение, си настържете повечко кашкавал на филийките, за да бъдат по-мазнички и ароматни. Знаете колко е вкусно, когато се препече и се зачерви отгоре. И задължително си ги хапнете с ръце, на тях нож и вилица никак не им подхождат. Може само голяма чаша с айрян съветват ни Mate Kitchen.

  1.  Намажете филиите с масло от двете страни и ги наредете в тава.
  2.  Нарежете доматите на колелца и покрийте с тях филиите.
  3.  Поръсете с шарена сол, ситно нарязан магданоз, натрошеното сирене и настъргания кашкавал и сложете в загрята на 200 градуса фурна да се запекат. Поднесете филиите с домати топли.

Бележки

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти