Необходими продукти:
500 гр. брашно
7 гр. суха мая
250 мл. топла вода
3 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 яйце
1 ч. л. сол
сусам
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете захар, мая, яйце и замесете с вода.
Оставете тестото да втаса и отново го размесете.
Разделете на отделни питки и изчакайте да удвоят обема си.
Подредете питките в тава и поръсете със сусам.
След 10-12 минути на 220 градуса питките са готови.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка