Домашни английски мъфини

Пълнозърнеста закуска

1.8 от общо 10 гласа
100 мин.
Необходими продукти

250 г пълнозърнесто брашно
250 г бяло брашно
50 г краве масло
250 мл прясно мляко (топло)
1 яйце
2 с. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
семолина за поръсване

Начин на приготвяне:

Двата вида брашно се смесват със солта и содата. Затопленото прясно мляко и разтопеното масло се разбъркват с маята и захарта и се наливат към сухите съставки. 

Чуква се яйцето и се замесва меко тесто, което се поставя в купа и се оставя 30–40 минути да втаса. 

Тестото се разточва на дебела кора и с помощта на ринг се изрязват кръгове. 

Подреждат се в тава, поръсена с грис от твърда пшеница, те също се поръсват с грис и се покриват с кърпа. Оставят се за 20 минути, за да втасат повторно. 

Мъфините се готвят в загрят тиган с незалепващо покритие от двете страни, докато хванат коричка. 

След това се пекат във фурна, загрята на 180 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Поднасят се с масло, сладко или сирене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти