Необходими продукти
3 ч. ч. овесени ядки
3/4 ч. ч. сурови бадеми
3 с. л. ленено семе
1/2 ч. ч. кленов сироп
3 с. л. краве масло
1 с. л. канела
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа се сипват овесените ядки, лененото семе и канелата.
Кленовият сироп и 2 с. л. от маслото се загряват в касерола.
Сипват се при останалите продукти и се добавят бадемите и солта, разбърква се.
Тава се намазва с останалото масло и сместа се изсипва в нея. Пече се за 50 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Щом се охлади се прехвърля в буркан. Може да се съхранява в херметически затворена кутия 3 седмици.
И още някои:
- Мекици за закуска
- Бабини мекици
- Новите суперхрани за закуска
- Мързелива закуска
- Закуска с авокадо
- Пирожки с телешка кайма
- Какво се закусва по света