Домашна баница със спанак и козе сирене

Отлична компания за чаша студен айран

1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

500 г брашно

1 с.л. оцет

1 ч.л. сол

За плънката:

500 г спанак

2 връзки пресен лук

1 връзка магданоз

400 г козе сирене

2 яйца

200 г кисело мляко

80 мл олио

1 щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Разбъркайте брашното с 250 мл хладка вода, оцета и солта.

Щом се оформи топка, прехвърлете тестото на набрашнен плот и месете за около 10 минути, докато стане гладко.

Оформете 8 топчета. Покрийте с кърпа и оставете да починат за 20 минути.

Разточете всяко топче на много тънка кора върху набрашнен плот.

Залейте спанака с гореща вода и след това го шокирайте в студена вода с лед. Отцедете го хубаво и го накълцайте. Нарежете на ситно пресния лук и магданоза.

В купа смесете наситнените лук и спанак,натрошете и сиренето в купата, чукнете яйцата, добавете наситнения магданоз, киселото мляко и индийското орехче.

Поставете една кора върху памучна кърпа. Напръскайте с олио, сложете от плънката и с помощта на кърпата навийте кората. След това я завийте като охлюв и я поставете в средата на намазана с олио тава. Така пригответе и останалите кори и плънка и ги навийте в тавата.

Печете на 180-190 градуса до зачервяване - за 30-40 минути.

Съвет:

По желание след като извадите готовата баница от фурната, я напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Вместо с олио, може да намажете корите с разтопено масло или мас.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Още рецепти:

Баница със сирене, която и дете може да приготви

Сочни банички с пилешко месо

Баница на тиган - сочна и хрупкава

Баница с локум

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти