300 г орехи
300 г шоколадов кувертюр (дропс)
350 г брашно
200 г краве масло
150 г кафява захар
100 г захар
2 яйца
1 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
Голяма бисквита и чаша мляко - идеалната следобедна закуска, с която лесно ще продължим деня с настроение, а добрата новина е, че се приготвят за половин час.
Маслото се разбива с двата вида захар.
Добавят се яйцата и пак се разбива. При постоянно разбиване се сипват брашното, нишестето, содата и солта. Орехите се накълцват и се разбъркват с тестото.
Прибавя се и шоколадът и пак се разбърква.
В две тави, застлани с пергаментова хартия, се оформят 12 бисквити.
Пекат се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Оставят се да се охладят около 15 минути, преди да се отделят от хартията.
- Есенни сладки с тиква и орехи
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Великденски сладки
- Как да си направим сладки мечета
- Вкусни сладки с шоколад