Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
300 грама сирене
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. оцет
3 ч.ч. брашно (или колкото поеме)
2 с.л. олио
няколко с.л. масло сол на вкус
Начина на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте киселото мляко с хлебната сода, солта и оцета.
Натрошете сиренето и го прибавете към млякото. Прибавяйте по малко от брашното и месете, докато се получи средно меко тесто. Ако е необходимо, прибавете още брашно.
Намажете ръцете си с малко олио и откъсвайки по малко от тестото го оваляйте с ръце, докато се получат малки топки. Поставете ги в предварително подмазана с масло тава.
С пръст направете малка дупка по средата на всяко тестено топче и поставете малко парченце масло в нея.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се образува златиста коричка.
По желание може малко преди да ги извадите от фурната, да ги поръсите с настърган кашкавал.