Необходими продукти:
4 домата
4 яйца
200 г сирене
риган
зехтин
Начин на приготвяне:
Затопляме вода в съд и малко преди да заври счупваме яйцата едно по едно и внимателно изсипваме съдържимото им в тенджерата. За да е по-лесно самото забулване, по-добре потопете целите яйца в горещата вода за 15 секунди. След това ги изваждате и тогава ги счупвате и пускате във врящата вода.
Не започвайте веднага да забулвате яйцата, а ги оставете известно време сами да се приберат и чак тогава си помогнете с лъжица. Идеята е белтъкът да обгърне жълтъка, който трябва да остане рохък.
Когато извадите готовите яйца, ги посолете. Доматите се белят, а после се потапят в гореща вода за 15 секунди, след което в студена, за да се прекъсне процесът на варенето. Обелват се и се издълбава вътрешността им. Внимателно в кухината на домата се слага забуленото яйце, малко зехтин, риган, а за финал добавяме настъргано сирене.
Бърза и здравословна закуска
Домати с яйце и сирене
16208