Бутерки със спанак, сирене и кашкавал

Mеки, пухкави и леко сладникави

5 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 0,5 пакет 

галета - 2 с.л.  

спанак - 250 гр 

лук - 1 глава 

чесън - 1 скилидка  

яйца - 2 бр 

сирене - 50 гр  

кашкавал - 50 гр  

олио - 50 мл 

риган - 1 кафена лъжица 

Готови сме да се обзаложим, че няма по-вкусни бутерки със спанак, сирене и кашкавал от тези на Mate Kitchen. Както и по-лесни за приготвяне, впрочем. Те са меки, пухкави, леко сладникави заради лука и спанака и се топят в устата. Еднакво апетитни са и топли, и студени. Ако си падате по традиционните вкусове, сложете щипка джоджен вместо ригана. Той е класическа подправка за спанак.

Обичаме тази рецепта, защото е много сполучлива и гарантира винаги ефектен и вкусен резултат. Те ще разнообразят приятно съботно-неделните сутрини. Направите ли бутерките веднъж, ще си спечелите любовта на всички вкъщи, обещават от Mate Kitchen.

Ако няма да сервирате баничките на деца, можете да добавите малко люта чушка в плънката или пък да ги поръсите със ситно нарязана прясна люта чушка, преди да ги поднесете. Никога повече няма да ядете баница със спанак без щипка люто. Това автоматично означава, че бутерките се превръщат в универсално хапване. За закуска, обяд, за следобедна закуска или пък вечеря – има ли значение, щом имате пред себе си достатъчно топли бутерки със спанак, сирене и кашкавал. Напълнете си и купичка с гъсто кисело мляко и се насладете на мига.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в загрятото олио.

2. Прибавете накълцания чесън, а след минута и нарязания на ивици спанак.

3. Запържете спанака докато се изпари водата. След това го прехвърлете в купа и оставете да се охлади.

4. Прибавете едното яйце, което сте разбили предварително, сиренето, кашкавала и ригана и разбъркайте.

5. Разстелете бутер тестото, поръсете го с галета и върху нея разпределете спаначената плънка.

6. Завийте на руло и го нарежете на широки около 2 см парчета.

7. Наредете ги легнали в тавичка, като не забравяте да оставите достатъчно разстояние между тях, защото ще се надуят. Намажете ги отстрани с разбит жълтък.

8. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, докато тестото се раздели на пластове и спаначените бутерки придобият приятен златист загар.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти