Необходими продукти за 4 порции:
4 питки хляб
250 г кайма
1 филия сух хляб
1 яйце
2–3 скилидки ситно нарязан чесън
1/3 връзка магданоз
черен пипер
1–2 глави лук, нарязан на тънки кръгчета
4 яйца
1 домат, нарязан на филии
200 г кашкавал или моцарела
босилек по желание
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с яйцето, чесъна, солта, черния пипер, магданоза и трохите от филията сух хляб. В тиган загряваме мазнина за печене. Разрязваме четирите питки на напречни половини.
Запържваме кръговете лук, а преди да ги извадим ги отцеждаме добре от мазнината. Разпределяме ги върху едната част от разполовената питка. Добавяме по резен домат и босилек.
От каймата оформяме кюфтета, горе-долу с диаметъра на питката и също ги изпържваме в мазнината. Подреждаме кюфтето над домата.
Върху тях редим ивици кашкавал или моцарела и ако е необходимо ги загряваме в микровълнова печка, докато се разтопят. Изпържваме яйцата на очи и добавяме по едно във всяка от питките. Затваряме бургера и сме готови за апетитно похапване.
Бургери по испански
За да останем сити и доволни
11624