Необходими продукти за 8 банички:
2 листа бутер тесто
100 г краве масло
400 г микс замразени зеленчуци
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. къри
1 с. л. синапово семе
1/4 връзка пресен лук
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
синапово семе за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Плънката се приготвя, като в маслото се задушават зеленчуците, докато се изпари водата им. Овкусяват се със сол и пипер, кърито, синаповото семе, добавя се пресният лук, нарязан на ситно.
2. Съдът се дръпва от огъня и се добавят яйцата, като предварително единият жълтък се отделя. Разбърква се добре.
3. Листовете бутертесто се разстилат и се режат на правоъгълници колкото за малки банички.
4. Върху всеки правоъгълник се сипва от плънката така, че при прегъването на триъгълник да не се разлее сместа. По ръба се маже с разбития отделен жълтък и краищата на баничките се слепват.
5. Пекат се на 180 градуса 12–15 минути, след това фурната се намалява на 160 градуса и баничките се оставят за още 3–4 минути. При поднасянето се поръсват със синапово семе.
Още една рецепта за банички:
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!