Необходими продукти за 4 порции:
400 г козе сирене
400 г бутертесто
1 жълтък
100 мл балсамов оцет
1 с. л. мед
1 с. л. сусам
Начин на приготвяне:
1. Сиренето се реже на кръгли парчета, по 100 г всяко.
2. От бутертестото с помощта на метален пръстен или с гърлото на чаша се правят кръгове (трябва да са малко по-големи от диаметъра на сиренето). Сиренето се поставя между два диска тесто, които се слепват с разбития жълтък. Пекат се до златисто около 15 минути на 180 градуса.
3. Оцетът се сипва в малка тенджерка и се оставя за 10 минути на умерен огън. Добавя се медът и се вари, докато се получи гъст сироп. Маха се от огъня и се оставя да изстине.
4. Баничките се намазват с получения сироп и се поръсват със сусама.
Други рецепти за банички:
Банички с броколи и гъби
Банички със зеленчуци
Шоколадови банички с ягодови сърца
Банички с крем сирене и сушени домати
Малки банички със сметана
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!