300 г козе сирене
3 яйца
4 с. л. кисело мляко
1 пакет кори за баница
50 г тиквени семки
50 г краве масло
тиквени семки за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата, натрошеното сирене, киселото мляко и тиквените семки се разбъркват в купа. Ако е необходимо, се посолява.
Една от корите се намазва с част от предварително разтопеното масло, прегъва се на две по дължина и отново се намаслява. В единия й край се разпределя част от яйчната смес. Кората се прегъва като триъгълник. По този начин се приготвят всичките кори.
Готовите банички се намазват отново с масло и се поръсват с цели тиквени семки. Пекат се до зачервяване във фурна, загрята на 200 градуса.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница