Баница с прясно зеле и сирене

Идеално за есенната трапеза

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

8 фини точени кори
1 зелка (1 кг)
300 г краве сирене
100 г краве масло
50 мл животинска сметана
50 мл зехтин
4 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка копър
сол на вкус
царевичен грис за поръсване

Начин на приготвяне:

Зелето се реже на кубчета, лукът – на полумесеци, а чесънът се наситнява. Задушават се в зехтина и 100 мл вода, докато намалят обема си наполовина и останат на мазнина. Запържват се леко. 

Яйцата се разбиват и се смесват с наситнения копър и сметаната.

Леко охладените зеленчуци се сипват в яйчената смес. Посолява се. 

Поръсва се натрошеното сирене и се разбърква добре. 

Корите се мажат с разтопено масло и се подреждат една върху друга, в намазана с масло кръгла тава, като трябва да излизат извън нея. 

Поръсва се грис. 

Поставя се част от плънката и пак се поръсва – и така, докато се изчерпят продуктите, като се завършва с грис. 

Краищата на корите се прегъват навътре и се намазват с масло. 

Баницата се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Оставя се леко да се охлади и се нарязва.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Млечна баница
Баница с локум

Вита баница с пресен лук
Къпана баница

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти