Създадено за Белла България

Баница с кори Bella и три вида сирене

Бърза и лесна рецепта с фини и еластични кори

1 от общо 23 гласа
75 мин.
Необходими продукти

кори за баница Bella - 1 пакет - 3.99 лв

яйца - 6 бр - 3.99 лв

газирана вода - 350 мл - 0.70 лв

камембер - 100 гр - 3.24 лв

ементал - 100 гр - 3.33 лв

чедър - 100 гр - 3.32 лв

олио - 100 мл - 0.42 лв

бакпулвер 5 грама - 1/2 пакетче - 0.10 лв

Баница с три вида сирене звучи повече от изкусително. И този път нямаме саламурено сирене и кашкавал, а ементал, чедър и камембер. Баницата се издига на по-високо ниво. Тези три сирена се отличават с характерен вкус и аромат и обикновено ги поднасяме с пресни плодове, със сладко, с вино. Ние решихме да ги претворим в нещо познато, но и различно. Резултатът е поразителен и поразително апетитен.

Характерното за тази баница е, че корите се топят в плънката, за да се напоят, и чак след това се редят в тавата. За да получим този ефект, ползвахме екстра фини точени кори Bella, които са много фини, но и достатъчно еластични, така че не се трошат и подготовката на баницата е бърза и лесна. Освен любимата си баница с тях без проблем можете да направите и домашна саралия. Опитайте!

Винаги може да поднесете великолепната баница с три вида сирене за закуска. Със сигурност няма да има недоволни. Ние обаче ви предлагаме да погледнете на нея като на топло предястие и дори да запазите рецептата за празничен повод. Това богатство от сирена ще си подхожда чудесно с чаша вино.

Изпечете баницата малко преди гостите ви да пристигнат. Оставете я да се охлади леко, нарежете на малки парчета, подредете в красиво плато и гледайте как изчезва за секунди. Няма да чуете и думичка, само доволно „Мммммммм!“. Това определено е баница за споделяне.

* Създадено за „Белла България“

Начин на приготвяне:

1. Разбийте заедно яйцата, половината олио, бакпулвера и газираната вода.

2. Настържете трите вида сирене и ги добавете към яйчената смес.

3. Намажете с олио подходяща тава. Най-отдолу сложете една кора, намажете отново и сложете още една кора.

4. Със следващите кори процедирайте по следния начин: взимате кора, потапяте я в сместа от яйца и сирене и я слагате напречно в тавата. Следващата подредете до нея и така докато останат 4 кори. С тях покрийте баницата, като ги мажете с мазнина поотделно.

5. Накрая нарежете баницата на парчета и намажете с разбито яйце и лъжица олио. Печете на 180 градуса до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа чедър, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти