кори за баница Bella - 1 пакет - 3.99 лв
яйца - 6 бр - 3.99 лв
газирана вода - 350 мл - 0.70 лв
камембер - 100 гр - 3.24 лв
ементал - 100 гр - 3.33 лв
чедър - 100 гр - 3.32 лв
олио - 100 мл - 0.42 лв
бакпулвер 5 грама - 1/2 пакетче - 0.10 лв
Баница с три вида сирене звучи повече от изкусително. И този път нямаме саламурено сирене и кашкавал, а ементал, чедър и камембер. Баницата се издига на по-високо ниво. Тези три сирена се отличават с характерен вкус и аромат и обикновено ги поднасяме с пресни плодове, със сладко, с вино. Ние решихме да ги претворим в нещо познато, но и различно. Резултатът е поразителен и поразително апетитен.
Характерното за тази баница е, че корите се топят в плънката, за да се напоят, и чак след това се редят в тавата. За да получим този ефект, ползвахме екстра фини точени кори Bella, които са много фини, но и достатъчно еластични, така че не се трошат и подготовката на баницата е бърза и лесна. Освен любимата си баница с тях без проблем можете да направите и домашна саралия. Опитайте!
Винаги може да поднесете великолепната баница с три вида сирене за закуска. Със сигурност няма да има недоволни. Ние обаче ви предлагаме да погледнете на нея като на топло предястие и дори да запазите рецептата за празничен повод. Това богатство от сирена ще си подхожда чудесно с чаша вино.
Изпечете баницата малко преди гостите ви да пристигнат. Оставете я да се охлади леко, нарежете на малки парчета, подредете в красиво плато и гледайте как изчезва за секунди. Няма да чуете и думичка, само доволно „Мммммммм!“. Това определено е баница за споделяне.
* Създадено за „Белла България“
Начин на приготвяне:
1. Разбийте заедно яйцата, половината олио, бакпулвера и газираната вода.
2. Настържете трите вида сирене и ги добавете към яйчената смес.
3. Намажете с олио подходяща тава. Най-отдолу сложете една кора, намажете отново и сложете още една кора.
4. Със следващите кори процедирайте по следния начин: взимате кора, потапяте я в сместа от яйца и сирене и я слагате напречно в тавата. Следващата подредете до нея и така докато останат 4 кори. С тях покрийте баницата, като ги мажете с мазнина поотделно.
5. Накрая нарежете баницата на парчета и намажете с разбито яйце и лъжица олио. Печете на 180 градуса до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа чедър, което може да предизвика алергични реакции.