Начало Вкусно Вегетарианство

Богата, вкусна и сезонна салата

Пъстра тракийска салата

Богата, вкусна и сезонна салата Снимка: vbox7.com

Необходими продукти: 400 г картофи 200 г кисели краставички 200 г глава целина 100 мл олио 50 мл червен винен оцет 2 глави цвекло 1 скилидка чесън 1/4 връзка магданоз 2 с. л. лимонов сок 1 ч. л. захар сол и ...

Прочети цялата статия
Панирани яйца по индийски

Панирани яйца по индийски

С очаквано пикантен вкус

Необходими продукти: 6 сварени яйца (за 6 минути) 100 г оризово брашно (+ за овалване) 100 г брашно от нахут 1 сурово яйце 20 г корен джинджифил 2 скилидки чесън 1/4 връзка кориандър 2 зелени люти чушки 1/4 ч. л. люто къри на прах 1/4 ч. л. куркума 1/4 ч. л. кимион 1/4 ч. л. сода олио за...

Прочети цялата статия
Картофени кюфтета с плънка

Картофени кюфтета с плънка

Отлично предложение за гарнитура или основно

Необходими продукти: 1 кг картофи (стари) 250 г брашно (+ за плота) 50 мл олио (+ за пържене) 1–2 яйца 1 ч. л. индийско орехче сол на вкус за плънката: 500 г кисело зеле 6 скилидки чесън (от туршия) 2 зърна хвойна 1 дафинов лист 30 мл олио сол и черен пипер на вкус за поднасяне: 200 г...

Прочети цялата статия
Лозови сарми с леща и ориз

Лозови сарми с леща и ориз

Защо не ?

Необходими продукти: 1 буркан лозови листа (800 г) 150 г бисерен ориз 150 г кафява леща 50 г сушени кайсии 100 мл олио 2 стръка праз 1 лимон 1/2 връзка магданоз 1/4 ч. л. индийско орехче 1/4 ч. л. суха мента 1/8 ч. л. канела сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: Лещата и оризът се...

Прочети цялата статия
Постни пълнени чушки, но не с ориз или боб

Постни пълнени чушки, но не с ориз или боб

Още едно блюдо за трапезата на Бъдни вечер

Необходими продукти: 10 сухи червени чушки 5-6 почистени стръка праз 10 сухи сини сливи 100 гр. стафиди 50 гр. орехи червен пипер сол черен пипер 1 лимон за поръсване и украсяване Начин на приготвяне: Накиснете сушените чушки във вряла вода. През това време нарежете праза, сините сливи и...

Прочети цялата статия
Постна гозба с маслини и праз

Постна гозба с маслини и праз

Подходяща за Бъдни вечер

Необходими продукти: 300 гр. праз 150 гр. маслини „Каламата“ (без костилки) 50 гр. бисерен ориз 30 гр. сушени домати (в зехтин, от буркан) 600 мл зелев сок 30 мл олио 1 с. л. червен пипер 1 ч .л. сух джоджен Начин на приготвяне: Празът се почиства и се нарязва. Слага се в тенджера,...

Прочети цялата статия
1|2|3|>

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.