Зеленчукови гювечета

Вкусна комбинация в ярки цветове

Зеленчукови гювечета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

600 г червено цвекло
300 г моркови
200 г сирене „Халуми“ (по желание)
150 г жълти чери домати
100 г зелени маслини (без костилки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
30 мл червен винен оцет
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Цвеклото и морковите се обелват и се нарязват първо на тънки ленти, а след това – на ивички. Маслините се наситняват, чесънът се стрива на паста, а чери доматите се разполовяват.

В купа се смесват цвеклото, морковите, чесънът, доматите, риганът, оцетът, зехтинът, сол, черен пипер и маслините. Гювечетата се мажат със зехтин.

По желание на дъното им се слага нарязано на кубчета сирене „Халуми“. Зеленчуците се разпределят в гювечетата, поливат се с малко зехтин и се похлупват.

Ястието се пече около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти