Необходими продукти
500 г картофи
500 г тиквички
200 г броколи
100 г масло
200 мл течна сметана
салвия
черен пипер
сол
Начин на приготвяне :
Маслото се загрява заедно с чесън и салвия. Прибавя се течна сметана, и щом се сгъсти се махва от котлона. Полученият сос се овкусява с черен пипер и сол.
Тиквичката и картофите се нарязват на тънки шайби. Подреждат се в тава във формата на ветрило. Броколито се накъсва на малки розички в центъра на тавата. Зеленчуците се заливат със соса.
Пече се около 40 мин с фолио и още 20 без.
- Печени картофки с бира в плик
- Пролетни картофи на фурна
- Пилешки бутчета с пресни картофи
- Вкусно постно ястие с пресни картофи