3 шепи тънък зелен боб
200 г крем фреш или заквасена сметана
1 с.л. течна пълномаслена сметана
100 г меко козе сирене
1/2 ч.л. сушена мента
сол и черен пипер
1 скилидка чесън
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
2. За дресинга смесете в купа висококачествен и дълго отлежал балсамов оцет с настърганата скилидка чесън. Добавете зехтина на тънка струйка, като разбърквате енергично.
3. Залейте бланширания зелен фасул с дресинга и го разбъркайте много добре.
4. В блендер или кухненски робот сипете крем фреш, течната сметана и начупеното козе сирене. Овкусете със сол, черен пипер и сушена мента. Разбийте до гладка и кремообразна смес.
5. На дъното на дълбока чиния разстелете от млечния мус и върху него поставете зелен фасул.