1 заек
120 г пушен бекон
1 глава лук
1 морков
5 скилидки чесън
150 мл течна животинска сметана
1 с. л. ретро горчица
600 мл зеленчуков бульон
1 стрък салвия
4 стръка магданоз
1 с. л. брашно
2 жълтъка
80 г краве масло
400 г талятели
сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Обезкостете заека и го нарежете на кубчета. Нарежете бекона на ивички, а лука и чесъна - на ситно. Обелете и настържете моркова.
Овкусете месото със сол и пипер меланж и го запържете в маслото до златисто. Добавете и бекона и запържете за кратко.
След това прибавете нарязаните зеленчуци. Когато омекнат и се запържат хубаво, овкусете с наситнената салвия, сипете брашното, разбъркайте и налейте виното.
Сипете и бульона, овкусете със сол и пипер и гответе под капак на слаб огън 45 минути. Изключете котлона.
Разбъркайте сметаната с жълтъците и горчицата. Налейте в съда и разбъркайте.
Сварете талиателите и ги полейте със зехтин. Сервирайте фрикасето с пастата. Поръсете ястието с нарязан магданоз.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?