Необходими продукти:
300 г бяла ряпа „Дайкон“
100 г бейби спанак
2 глави червено цвекло
2 моркова
2 с. л. годжи бери
за дресинга:
80 мл зехтин
50 г пресен джинджифил
1 лайм
1 с. л. мед
1 ч. л. мека горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Морковите, цвеклото и ряпата се почистват.
Цвеклото и морковите се оформят на тънки ленти, а ряпата – на широки. Разбъркват се със спанака.
Джинджифилът за дресинга се обелва и се настъргва.
Смесва се със зехтина, горчицата, настърганата кора и сока от лайм, меда и сол на вкус.
Зеленчуците се заливат с дресинга.
Салатата се поръсва с годжи бери и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук