1/2 кг гъби кладница
60 г краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
за овкусяване:
5–6 скилидки чесън
100 мл оцет
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват на парчета. Задушават се в маслото и в собствения си сос, под капак. След това капакът се маха и се оставя водата да се изпари и гъбите да се запържат.
Слага се брашното, разбърква се и се наливат около 800 мл вода. Когато кипне се налива прясното млякото. Овкусява се със сол и черен пипер.
Супата ври още малко и се сваля от огъня. Чесънът се намачква и се смесва с оцета. Шкембето се сервира топло с чесновата подправка.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш