1 пакет паста
2 средно големи картофа
1 средно голям морков
1 глава бял лук
1/2 ч. ч. сурово кашу
1 1/2 ч. ч. вряла вода (от варенето на зеленчуците)
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. сол (по избор)
Начин на приготвяне:
Пуснете обелените и нарязани на кубчета картофи във вряща вода и варете 2 минути. Добавете моркова и оставете да ври за още 5 минути. След това прибавете и нарязания лук и оставете да ври за още 7 минути.
Извадете зеленчуците от врящата вода и ги оставете настрана. Запазете водата (бульона) от варенето на зеленчуците.
Сварете пастата според инструкциите за готвене, посочени върху опаковката. Отцедете сварената паста и я залейте със студена вода (така става по-диетична и не се слепва).
Сложете зеленчуците, подправките и кашуто в блендер и добавете 1 1/2 ч. ч. от водата от варенето на зеленчуците. Блендирайте до получаване на кремообразна смес.
Може да сервирате веднага или да запечете за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Гарнирайте по избор.
Прочетете още:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста