300 г сурово кашу
200 г фурми
50 г кокосово масло
50 мл кокосово мляко
2 банана
1/2 шушулка ванилияза плодовия пласт:
200 мл кокосово мляко
100 г замразени боровинки
100 г замразени ягоди
50 г фурми
1 банан
пресни ягоди за поднасяне
Една вкусна сладоледена лятна идея:
Кашуто се накисва във вода за една нощ, след което се отцежда и се измива. Смила се заедно с кокосовото мляко.
Бананите, фурмите и разтопеното кокосово масло се смилат. Смесват се с кашуто. Ароматизира се със семенцата от ванилията.
Сместа се сипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене. Замразява се за 2–3 часа.
Боровинките, ягодите, бананите и фурмите се смилат с кокосовото мляко.
Изсипват се върху замръзналата основа и се прибира във фризер за поне 3 часа.
Тортата се гарнира с пресни ягоди.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още няколко идеи за сладолед:
- В настроение за сладолед
- Как да си направим мелба в ананас
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен домашен сладолед