- 250 г. гъби кладница
- 250 г. гъби кралска печурка
- 100 г. кокосово масло
- 1 пълна с връх с.л. пушен червен пипер
- 4 скилидки чесън
- 1 л. овесено мляко
- 100 мл. Ябълков оцет
- ½ ч.л. хрян
- лют червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера на котлона и сипете кокосовото масло. Почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в загрятата мазнина , за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязания чесън. Задушете , докато започнат да освобождават водата и ароматите си. Добавете пушения червен пипер. Разбъркайте. Налейте вода, колкото да покрие гъбите.
Оставете сместа да заври под капак, за да стане вкусен гъбен бульон. Посолете.
Сипете млякото и отнемете съда от котлона. Отделно, за да направите кондиментите в купичка смесете настърган чесън, хрян и ябълков оцет, а в отделно съдче поднесете лютия пипер.
Други рецепти:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш