Необходими продукти:*
1/2 прясна зелка
1/2 гл. лук
1 морков
1 връзка магданоз
200 г белени домати на кубчета
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. захар
1/2 чили
сол на вкус
вода
*продуктите са достатъчни за около 2-3 порции, ако желаете повече сложете от всичко по 2
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зелката като отстраните външните листа. Нарежете на тънки ивици, поставете в широка тава. Омачкайте зелето хубаво с ръце посолете.
В тенджера загрейте 2 с.л. зехтин. Нарежете лука на ситно и сложете в тенджерата да се запържи до златисто. След това добавете настъргания морков и зелето.
Разбъркайте, сложете капака и оставете да се запържи като разбърквате от време на време без да доливате вода.
Когато зелето омекне, добавете червения и черния пипер, чилито и солта. Добавете 100 мл. топла вода и оставете на котлона за около 10 минути.
След това добавете нарязания на ситно магданоз и оставете за около още 15 мин. като разбърквате и доливате по малко вода ако е необходимо.
Когато зелето е почти готово добавете доматите и захарта и оставете на слаб огън да се сготви до пълното омекване на зелето.
Проверявайте и ако е необходимо долейте още вода. Опитайте на вкус и добавете още сол ако не е достатъчно.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Ако искате да отслабнете, сгответе си зеле
По-добрият братовчед на зелето