Необходими продукти:
1 малка тиква
150 г броколи
1/2 стрък праз
шепа рукола или бейби спанак
2-3 фурми
черен и бял сусам
кедрови ядки
2 супени лъжици зехтин
За соса:
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица тъмен соев сос
1 чаена лъжичка джинджифил
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
салвия
щипка кафява захар
щипка морска сол
Начин на приготвяне:
Отрежете и почистете тиквата от семената. Разбъркайте продуктите за соса и намажете тиквата. Поръсете я със салвия. Поставете я в загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност.
Нарежете другата част на тиквата на лентички с дебелина 1 см. Бланширайте броколите, спанака и нарежете праза на едро. В сух нагорещен тиган запечете семената и ядките, а след това ги извадете да се охладят.
Добавете в тигана броколите, лентичките тиква, спанака и праза да се гриловат. Овкусете ги със зехтин по ваш вкус.
Когато тиквата е готова, запълнете я с рукола, топлите зеленчуци, фурмите (отстранете костилките и ги нарежете на ленти), поръсете със семената и ядките и обилно залейте ястието с ароматния сос.
Топла салата
Витаминозен кулинарен избор
27223
Необходими продукти