Топла салата

Витаминозен кулинарен избор

пиле с тиква
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
1 малка тиква
150 г броколи
1/2 стрък праз
шепа рукола или бейби спанак
2-3 фурми
черен и бял сусам
кедрови ядки
2 супени лъжици зехтин

За соса:
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица тъмен соев сос
1 чаена лъжичка джинджифил
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
салвия
щипка кафява захар
щипка морска сол

Начин на приготвяне:
Отрежете и почистете тиквата от семената. Разбъркайте продуктите за соса и намажете тиквата. Поръсете я със салвия. Поставете я в загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност.

Нарежете другата част на тиквата на лентички с дебелина 1 см. Бланширайте броколите, спанака и нарежете праза на едро. В сух нагорещен тиган запечете семената и ядките, а след това ги извадете да се охладят.

Добавете в тигана броколите, лентичките тиква, спанака и праза да се гриловат. Овкусете ги със зехтин по ваш вкус.

Когато тиквата е готова, запълнете я с рукола, топлите зеленчуци, фурмите (отстранете костилките и ги нарежете на ленти), поръсете със семената и ядките и обилно залейте ястието с ароматния сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти