Тиквички на фурна със сирене

Тиквички на фурна със сирене

3.67 от общо 6 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • тиквички малки - 8 бр - 2.99 лв
  • чесън - 5 скилидки - 0.40 лв
  • сирене - 300 гр - 3.00 лв
  • олио - 100 мл - 0.42 лв
  • копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Салата, гарнитура, нещо леко за вечеря – вие ще решите как да наречете тези тиквички на фурна със сирене по рецепта на Mate Kitchen. Това, което трябва да знаете за тях, е, че се приготвят повече от лесно, че са свежи, апетитни и ще ви изненадат приятно. Ако сте любители на тиквичките, рецептата със сигурност ще ви допадне. Освен че е лесна, е и доста икономична. Трябват ви само тиквички, чесън, копър и магданоз, малко мазнина и парче сирене. Ако магданозът не е предпочитаната от вас подправка за тиквички, винаги може да ползвате само копър.

Важното тук е да печете тиквичките само на един ред. Ако сложите голямо количество в тавата, те ще започнат да се задушават, ще омекнат и ще се разпаднат. Това по никакъв начин няма да повлияе на вкуса, но ще можете да ги поднесете като разядка.

Начинът на приготвяне на вкусните тиквички на фурна ги насища с характерния вкус на чесъна. Тъй като обаче минава термична обработка, я няма лютивината, а мирисът му е неутрализиран. В случай че те не са проблем за вас, можете да запечете тиквичките само със сол, пипер и мазнина и да добавите накълцания чесън, след като ги извадите от фурната. Пак става разкошна гарнитура, но е по-„уханна“ и може да я споделите само с хора, с които сте си много близки.

Макар да могат да се консумират топли, ние ги предпочитаме охладени. Няма нужда да са били в хладилника. Достатъчно е да ги оставите на стайна температура и докато подредите масата, те ще изстинат.

Да ви е вкусно от Mate Kitchen!

  1.  Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина 0,5 см. Разпределете ги в голяма тава, покрита с хартия за печене.
  2.  Поръсете ги със ситно нарязания чесън, полейте с олио, овкусете със сол и черен пипер и печете на 200 градуса за около 15 минути. Извадете ги, разбъркайте внимателно, върнете във фурната и печете до златист загар.
  3.  През това време в подходящ съд смесете накълцаните магданоз и копър с натрошено сирене. Разбъркайте добре.
  4.  След като тиквичките са готови, ги извадете от фурната, прехвърлете ги в съда със зелени подправки, разбъркайте внимателно и може да ги сервирате както топли, така и охладени.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти