Необходими продукти:
400 г орехи
2 краставици
2 скилидки млечен чесън
1 връзка копър
1 ч. л. сол
50 мл олио
сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Орехите се заливат с 800 мл студена вода и се оставят да се накиснат за едно денонощие. След това се отцеждат и се изплакват под течаща вода.
Прехвърлят се в шейкър кана, заливат се с 1 л ледена вода и се смилат. Прецежда се. Ако е нужно, се долива още вода.
Прибавят се лимоновият сок, олиото и солта и пак се смила. Прибира се в хладилник.
Краставиците се белят и се режат на малки кубчета, чесънът се бели и се намачква на паста с малко сол, а копърът се наситнява.
Към охладеното ядково мляко се прибавят краставиците, копърът и чесънът.
Готовият таратор се прибира в хладилник поне за 1 час преди поднасяне.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол