1 тиквичка
1 скилидка чесън
4 с.л. цедено кисело мляко
сок от тиквички
100 г сирене
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете тиквичката. Настържете я на фино ренед, като се стараете да получавате по-дълги ленти.
Сложете настърганата тиквичка в голяма купа. Настържете обелената скилидка чесън фино и я добавете. Добавете 4 пълни с.л. цедено кисело мляко и разъбракйте внимателно.
Добавете 4 с.л. сок от изцедени тиквички /от приготвянето на мюджвер/ и разбъркайте, за да получите по-лека консистенция. Настържете сиренето и добавете и него. Добавете още малко сок от тиквички и разбъркайте внимателно. Овкусете със сол и тънка струйка зехтин.
Припомнете си още:
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички