Необходими продукти
- 1 шепа сурови бадеми
- 0.5 ч.ч. булгур
- зехтин
- 0.5 ч.ч. гореща вода
- 1 лимон
- сок
- 1 глава алабаш
- 1 връзка мента
- 1 нар
Начин на приготвяне:
Сипете бултура в купа, добавете 0.5 с.л. зехтин и залейте с вряща вода. Покрийте купата и оставете булгурът да абсорбираводата.
Нарежете бадемите на ситно и ги запечете в сух тиган, на ниска температура. Нарежете листата мента.
В купа смесете алабаша, запечените бадеми, ментата и фино настърганата лимонова кора. Добавете набъбналия булгур и разбъркайте. Овкусете с лимонов сок, сол и зехтин. Разрежете нара на две и поръсете салатата със зърната му. Разбъркайте.
Зелена салата с портокали и пармезан