Необходими продукти за 4 порции:
2 ч. ч. листа от коприва
3 с. л. зехтин
1 връзка пресен лук, нарязан
2 ч. ч. киноа
4 с. л. маслини, ситно нарязани
2 с. л. мариновани сушени домати, ситно нарязани
100 мл бяло вино
2 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. джоджен, ситно нарязан
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 с. л.лимонов сок
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Копривата се залива с вряла вода, отцежда се и се измива. Нарязва се на ситно.
В загретия зехтин се слага лукът, разбърква се на умерен огън 3-4 мин. Добавя се киноата и се разбърква. Слагат се маслините, доматите и копривата. Налива се виното и се бърка непрекъснато, докато течността почти се изпари. Добавят се бульонът, магданозът, джодженът и лимоновият сок. Подправя се със сол и пипер на вкус.
Ястието се покрива с капак и се оставя да къкри, докато течността се абсорбира. Поднася се топло или студено.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: