Необходими продукти:
500 г кисело зеле
300 г кафява леща
300 г пушено пилешко филе
4 моркова
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин. Добавя се наситненото кисело зеле и се оставя да се запържи добре.
Добавя се наситненото кисело зеле и се оставя да се запържи добре. Сипват се лещата и 2,5–3 л вода. Овкусява се с мащерката и дафиновия лист. Прибавят се наситнените чесън и моркови. Готви се на тих огън, докато лещата се свари.
След това се добавят нарязаното на кубчета пилешко филе и горчицата. Готви се още 10 минути, посолява се на вкус и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: