Стек от целина

Полезен и безмесен

Стек от целина
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 глава целина (голяма)
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
50 мл зехтин
пушена сол на люспи (Малдон)
за соса:
2 с. л. сусамов тахан
1 лимон
1 скилидка чесън
3 с. л. кисело мляко
сол на вкус
за гарниране:
1 нар
80 г печени орехи
2 стръка магданоз
1 с. л. сироп от нар
30 мл студено пресован зехтин
сол на вкус
листенца бейби спанак (20 г)

Начин на приготвяне:

Обелете и след това нарежете целината на шайби с дебелина около 2 см. Смесете зехтина със стрития на паста чесън, накълцана мащерка и пушена сол на вкус и намажете шайбите целина. 

Гответе ги в загрят грил тиган или върху плоча от двете страни до златисто. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете целината във фурната за 10-15 минути, докато омекне. 

За соса в купа разбъркайте стрития на паста чесън със сусамовия тахан, лимонов сок на вкус, сол и киселото мляко. Ако сосът е много гъст, добавете 1-2 с. л. вода. 

Смесете в купа накълцаните орехи и магданоз със сиропа от нар, зехтина и сол на вкус. В чиния сложете от соса, отгоре поставете стек от целина, гарнирайте със сместа с орехи, листенца спанак и зрънца нар.

Други рецепти:

Пет рецепти за супа с паста
Гореща супа за душата
Супа топчета в три стъпки
Вкусна супа за пет минути
Крем супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти