Соден хляб с ирландско сирене и мащерка

Феновете на печивата ще останат очаровани

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

375 г бяло брашно

100 г пълнозърнесто брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

2 с.л. смлени червени водорасли Dulse

350 мл мътеница

1 яйце от свободно отглеждани кокошки

200 г ирландско сирене Чедър (зряло)

200 г ирландско сирене Gubeen

1 с.л. прясна мащерка

Соденият хляб се приготвя лесно и бързо. В тази рецепта хлябът е обогатен с прясна мащерка и ирландско зряло сирене.

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете двата вида брашно и добавете содата и смлените сухи водорасли. Разбъркайте и направете кладенче.

2. В купа разбийте яйцето с мътеницата (или нискомаслено, по-рядко кисело мляко). Изсипете сместа в кладенчето, като отделите 1-2 с.л. от нея за по-късно. Добавете настъргания чедър и нарязаното на лентички полумеко сирене Гъбийн. Добавете и листенцата прясна мащерка. Разбъркайте и щом се оформи топка, извадете върху плота.

3. Омесете тестото с ръце, но за кратко. Оформете на дебело руло и го прехвърлете в намазнена форма за хляб. Намажете хляба с отделената смес от мътеница и яйце. Поръсете с настъргано сирене Чедър и няколко стръка мащерка. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса 35-40 минути.

4. Оставете хляба да изстине във формата за 10 минути. След това го извадете върху дъска и го оставете да изстине напълно. Нарежете хляба на филийки и поднесете с нарязано сирене Гъбийн.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти