Севиче от сьомга с ароматна брускета

Да си оближеш пръстите

Севиче от сьомга с ароматна брускета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Южноамериканският начин за мариноване на пресни морски продукти е изключително подходящ за решително цитрусово освежаване на всяка вечеря.

Необходими продукти за 8 порции

*400 г прясно филе от сьомга, нарязано на малки кубчета
*100 мл лимонов сок
*1 скилидка чесън, ситно нарязана
*2 стръка селъри, тънко нарязани
*3 с. л. джинджифил, нарязан на много ситно
*1 с. л. пресен кориандър, ситно нарязан
*1 малка глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
*1 зелена люта чушка, ситно нарязана

За брускетите:

*1 замразена франзела
*2 с. л. зехтин
*1 ч. л. магданоз, фино нарязан
*1 щипка смляна морска сол
*листа рукола, зелена салата, спанак или кълнове за гарниране

Начин на приготвяне

1. За брускетите франзелата се нарязва на много тънки прозрачни филии с нож за хляб и се подреждат в тавичка. Смесват се зехтинът, солта и магданозът и с тази смес с четка се намазват филийките. Запичат се на 160° С до бледорозово за около 10 мин.

2. Рибата се смесва с лимоновия сок, чесъна, селърито, джинджифила и кориандъра. Оставя се да се маринова 15 мин. в хладилника.

3. Прибавят се лукът, лютата чушка и морска сол на вкус.

4. Севичето се поднася охладено с брускетите върху зелените листа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти