Салата с печено на грил халуми

Бърза и свежа рецепта

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

300 г сирене Халуми

зехтин

1/2 ч.ч. зърна от нар

10 стръка пресен заатар

1 глава лук шалот

1 ч.л. сурови тиквени семки

1 ч.л. сурови слънчогледови семки

1 ч.л. меласа от нар

1 ч.л. запечени кедрови ядки

1 ч.л. сумак

сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки с дебелина 1 см. Поръсете ги със зехтин.

2. Загрейте добре грил-тиган и го намажете със зехтин. Печете парчетата халуми по 1-2 минути от всяка страна.

3. Отрежете тънко кората на нара от двата му края. След това го разрежете наполовина. Отделете зърната му в купа. Добавете двата вида семки и предварително запечените кедрови ядки, сумака и меласата от нар. Разбъркайте добре. Накъсайте листенцата пресен заатар (може да замените тази местна подправка с по-разпространената мащерка). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте тоново.

4. В голяма чиния подредете печено сирене, а върху него разпределете сместа със зърна от нар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти