800 г дребни пресни картофи
250 г замразен грах
1 глава червен лук
1 връзка копър
50 г мариновани сушени домати
2 големи стръка стеблена целина
4 яйца
150 г царевица от консерва
200 г рикота (извара или крем сирене)
150 г микс свежи салати
сол на вкус
За дресинга:
30 г каперси
100 мл зехтин
50 мл бял винен оцет
1 с.л. дижонска горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгответе картофите цели на пара, докато омекнат, след това ги охладете. Ако са големи, ги нарежете на по-дребни парчета.
Бланширайте граха за кратко в подсолена вода, след това го охладете шоково и го отцедете.
Накълцайте лука, копъра и сушените домати. Целината обелете и нарежете на ситно. Сварете яйцата.
В купа смесете картофите, граха, лука, сушените домати, целината, копъра и отцедената царевица. Прибавете нарязаните яйца.
Направете дресинг като в буркан сложите накълцаните каперси, оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус. Разклатете много добре. Овкусете продуктите с дресинга и разбъркайте салатата.
Поднесете всяка порция върху канапе от свежи зелени салати и гарнирайте с рикота.
Прочетете още по темата:
- Защо пресните картофи са по-полезни от старите
- Пет рецепти с картофи
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Запечени картофи със сирене
- Картофи със сирене на фурна