Салата с ечемик, нар и спанак

Свежа и здравословна

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

200 г перлен ечемик

1 малка глава червено зеле

1 нар

3 стръка стеблена целина

60 г орехи

бейби спанак за сервиране

 

За дресинга:

70 мл студено пресован зехтин

1 лимон

2 с.л. бял балсамов оцет

1 ч.л. мед

1 ч.л. ретро горчица

1 скилидка чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ечемика във вода. Когато омекне, го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.

2. Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.

3. Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.

4. Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.

5. Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.

6. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.

7. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти