Необходими продукти:
1 чаша черна киноа
1 чаша сварена сладка царевица – или малка консерва
шепа сушени манатарки
2-3 червени чушки
3 супени лъжици кедрови ядки
За дресинга:
сок от половин лимон
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сироп от агаве
1 чаена лъжичка хималайска сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре киноата и покрийте с вода в съотношение 1:1.5. Добавете гъбите, варете 12 до 15 минути и я оставете да престои още 5 минути.
Междувременно, измийте, изчистете и нарежете на ситно чушките. Може да приготвите и дресинга като смесите всички съставки.
Когато киноата е готова, смесете я с чушките и царевицата, добавете дресинга и разбъркайте добре. Преди да сервирате, поръсете с кедрови ядки.