За кюфтетата:
1 консерва бял боб (400 г)
1 консерва червен боб (400 г)
1/2 връзка пресен лук
1 стръка пресен чесън
1/4 връзка магданоз
1 зелена чушка
2–3 с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
За доматената салца:
200 г домати
2 стръка зелен лук
1/4 връзка магданоз
4 стръка босилек
За дресинга:
1 ч.л. мед
1ч.л. дижонска горчица
50 мл бял винен оцет
100 мл зехтин
сол на вкус
За сервиране:
200 г микс от зеленолистни зеленчуци
Начин на приготвяне:
1. Отцедете много добре боба и след това го намачкайте или смелете в блендер.
2. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и чушката. Добавете ги към боба.
3. Чукнете яйцето, овкусете сместа с кимиона, сол и черен пипер. Добавете и брашното. Разбъркайте.
4. Оформете малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно, поръсете ги с малко зехтин и ги сгответе в Еър Фрайър (Airfryer) или ги запържете в тиган с малко мазнина до златисто.
5. Нарежете доматите на кубчета. Лука, магданоза и босилека нарежете на ситно.
6. Направете дресинг от горчицата, меда, оцета и зехтина. Посолете.
7. Овкусете отделно листните зеленчуци и отделно доматите с дресинга.
8. В чинии за сервиране аранжирайте салата, кюфтета и доматена салца.