200 г меко козе сирене
50 г бейби спанак
100 г рукола
1/3 глава радичио
1 малка глава червен лук
30 г сушени череши
50 мл бренди
100 г орехи
За дресинга:
100 г замразени малини
20 г мед
1 ч.л. дижонска горчица
60 мл тъмен балсамов оцет
80 мл зехтин
3–4 стръка мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запечете орехите в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Накиснете черешите в брендито.
2. За дресинга пасирайте малините и мащерката и след това ги прецедете, за да не се усещат семенцата.
3. Разбъркайте малиновото пюре с меда, горчицата и балсамовия оцет. Добавете зехтина, като бъркате непрекъснато, за да получите хомогенна смес. Овкусете със сол.
4. Накъсайте радичиото, нарежете лука на полумесеци.
5. В купа смесете спанака, радичиото, руколата и лука. Овкусете с дресинга.
6. Поднесете всяка порция с парченца козе сирене, едро накълцани орехи и отцедените от брендито сушени череши.
Съвет:
Може да замените сушените череши с други сушени плодове по избор – сушени сливи или стафиди.