Необходими продукти:
300 г зелена леща
100 г бейби спанак
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
за дресинга:
1 малка глава лук шалот
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. червен винен оцет
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Необходими продукти:
Лещата се сварява във вода, заедно с лука, нарязан наедро, мащерката, дафиновия лист и чесъна. Не трябва да се разкашква.
Отцежда се, оставя се да се охлади, а зеленчуците и подправките от варенето се отстраняват. След това се разбърква със спанака.
В буркан се сипват горчицата, зехтинът, оцетът, сол и черен пипер на вкус. Разбива се до получаването на емулсия. Прибавя се лукът, нарязан наситно.
Салатата се овкусява с винегрета, посолява се и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук