Необходими продукти:
500 г пресни тиквички
1/2 чаена лъжичка сол
75-100 мл зехтин
3 супени лъжици винен оцет
2 супени лъжици мед
2-3 скилидки чесън
магданоз
копър
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквичките, без да ги белим. След това с помощта на белачка, ги нарязваме по дължина на тънки лентички.
Посоляваме ги, а после ги оставяме за около 30 минути настранa. Когато този половин час мине, ги изстискваме леко, за да се оттече част от водата, която тиквичките съдържат.
В отделен съд приготвяме марината от зехтин, оцет, мед, сол, черен пипер, счуканите скилидки чесън и нарязаните на ситно зелени подправки.
Слагаме тиквичките в маринатата, разбъркваме добре и оставяме салатата да отлежи в хладилник поне 2 часа.
Салата от пресни тиквички
Витаминозно рестартиране
27228