400 г паста „Фусили”
400 г печени червени чушки
200 г зелени маслини без костилки
100 г сирене „Пармезан”
5–6 листа босилек
за пестото:
100 мл зехтин
1 връзка босилек
1 скилидки чесън
1 с. л. лимонов сок
30 г орехи
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода за около 7 минути или според указанията на опаковката. След това се отцежда и измива.
Маслините се разрязват надве, червените чушки се нарязват на кубчета. Пармезанът се настъргва. Босилекът се накъсва. Всички продукти за пестото се слагат в подходящ съд и се пасират.
В голяма купа се сипва пастата, добавят се маслините, червените чушки, пармезана и босилека. Добавя се пестото разбърква се и се сервира.
Още няколко наши любими рецепти:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?