2 розови грейпфрута
2 глави фенел
2 ч.л. захар
200 г сирене фета
2 с.л. нарязани листа мента
зехтин екстра върджин
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Изрежете капаче на грейпфрутите и обелете кората им заедно с бялата ципа. Нарежете грейпфрутите на шайби, като запазите сока, който ще отделят. След това нарежете на кубчета от по 1 см и ги поставете в купа.
2. Измийте главите фенел и отстранете най-горния им слой. Нарежете на кубчета от по 1 см. Добавете фенела при грейпфрутите. Поръсете със захар и разбъркайте добре.
3. Разпределете грейпфрутите и фенела в отделни чинии. Нарежете сиренето фета на кубчета и разпределете и него. Поръсете с тънка струйка зехтин и прясно смлян черен пипер.
4. Нарежете листата мента на ситно и поръсете салатата преди сервиране.